söndag 10 juli 2011

Löpning 16,3 kilometer

Det var dags för ett långpass i lite högre tempo idag. Det var i alla fall planen; istället blev det ett långpass i miserabelt tempo och som i praktiken var en plåga i 14 kilometer. (De två första kilometrarna kändes bra)

Jag har egentligen ingen bra förklaring på varför löpningen går så dåligt just nu. Efter Göteborgsvarvet har löpningen inte gått bra alls. Den enda förklaringen jag kan komma på är att jag inte kör löpbandsträningen just nu. Och eventuellt att jag äter fel såhär på sommaren. Det måste bli bättring annars kommer Midnattsloppet gå riktigt dåligt.

En annan märklig sak inträffade på passet idag; jag fick ont under foten efter 10 kilometer. Det har aldrig hänt tidigare. Jag fick springa på utsidan av foten för att över huvud taget kunna fortsätta springa. Som tur var gick det över efter cirka 1 kilometer.

Var det något positivt med detta pass då? Ja, tre saker.

1. Redan efter två kilometer insåg jag att detta skulle bli en plåga; hjärnan började formulera bra argument för att lägga ned det hela. Jag lyckade ignorera detta och fullfölja. Jag sätter detta passet under kontot "moralpass"; alltså pass där viljan får tala.

2. Efter 11 (2 kilometer från målet på Skatås-milen) såg jag två killar framför mig som jag bestämde mig för att springa ifatt. Det lyckades. Ännu roligare var att när jag sprungit om dem sänkte jag farten ganska rejält och de kom ifatt igen och när det var 200 meter kvar försökte en av dem spurta ifrån mig. Det lyckades inte; mohahahaha!

3. Jag har insett att jag måste göra något för att hitta tillbaks till majformen och helst ytterligare lite bättre.

Ja, det var det positiva; allt annat var tämligen negativt.

Löprundan: Hemmet - Härlanda T - Åttan baklänges till starten (klockan) - Milen (hela) - Spår mot Apslätten - tillbaks mot Åttan - Härlanda T - Hemmet

Tid: 1:26:57
Sträcka: 16,33 kilometer
Min/km: 5:19
Hastighet: 11,27 km/h
Maxpuls: 191
Medelpuls: 164

4 kommentarer:

 1. Att träningen har sina ups and downs är naturligt men är det så vecka efter vecka bör man ta det på allvar.
  Kan du ha järnbrist? Någon infektion? På hur vis äter du sämre? Återhämtade du dig tillräckligt länge och bra efter "varvet"?
  Fundera på vad som gått "fel". Troligtvis har du i alla fall inte tränat "för lite". :-)

  SvaraRadera
 2. Hej,

  Tack för tipsen. Än så länge är det inte vecka efter vecka, så jag ska avvakta lite och se om det bara är en "period" Jag har varit sjuk, men det var ett tag sedan och det påverkade nog förra passet, men borde inte påverkat detta. Idag kan det i o fs haft med energiintaget under dagen, dock brukar jag inte vara så känslig för sådant, i alla fall inte på dessa sträckor.

  Jag känner mig tröttare än pulsen indikerar; det tycker jag är skumt...

  Äter sämre; ja, du vet, det är sommar, man köper hämtmat och färdiglagat lite oftare än man vanligtvis gör. (Å andra sidan brukar ju sådan mat ofta innehålla mycket energi). :-)

  Jag har trappat ned en del på löpningen efter varvet eftersom jag vill "spara knäna" lite.

  SvaraRadera
 3. Jag såg att du varit sjuk och det kan mycket väl påverka. Kanske är du värmekänslig? Druckit tillräckligt?
  Men jag tror du har svaret själv. För lite "riktig" mat. :-) Sköt om dig!

  SvaraRadera
 4. Tack, jag ska göra mitt bästa - och tack detsamma! :-)

  SvaraRadera